EFISZ

Az Európai Unió digitális pénzügyi stratégiájának bizottsági vitáján vett részt az EFISZ

A 2020. év elején alakult, és jelenleg 13 európai fintech és elektronikus fizetéssel foglalkozó szakmai szervezetet tömörítő nonprofit szövetség, a European Digital Finance Association (EDFA) – melynek egyik alapító tagja az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége (EFISZ – www.efisz.hu) – meghívást kapott az Európai Unió Digitális Pénzügyi Stratégiájának Bizottsági vitájára, mely esemény 2020. október 15-én került megrendezésre.

Az Európai Bizottság célja a szeptemberben elfogadott digitális pénzügyi csomag által történő pénzügyi szolgáltatások digitális egységes piacának létrehozása. Az európai digitális pénzügyi stratégia konkrét javaslatairól, azok vállalatokra, a fogyasztókra és a gazdaságra gyakorolt hatásairól, valamint a megvalósítás ütemtervéről Jan Ceyssens (Head of Unit, DG FISMA) és Ondřej Kovařík (Európai Parlamenti képviselő, Európai Digitális Pénzügyi Stratégia raportőre) vezetésével tartottak szakmai vitát a Digital Finance Package Explained rendezvényen.

Az online platformon megtartott esemény részeként hivatalosan is bemutatásra került az EDFA szervezet, valamint az EDFA Európai Digitális Pénzügyi Stratégiával kapcsolatos álláspontja és stratégiai javaslatai.

A Digitális Fizetési Stratégia kiemelt része az Európai Unió digitalizációs törekvéseinek, ezzel is támogatva az új digitális értékláncok létrehozását. Az EU Digitalizációs programjainak előkészítésében történő aktív részvétellel jelentősen javítható a hazai vállalkozások által a 2021 – 2027 időszak fejlesztési forrásainak az elérése.

AZ EFISZA SzövetségrőlMit csinálunk?Stratégiai célokEFISZ tagokEFISZ szervezeti felépítés
dokumentumokPiackutatásEtikai kódexAlapszabályBeszámolókJogi nyilatkozatAdatvédelmi tájékoztató
FRISS HÍREk2021. augusztus 04
A V4 Smart Platform 2 Projekt a korábbi hazai iparági partnerek közreműködésével valósul meg
2021. július 02
Digitális szolgáltatási és elektronikus fizetési ökoszisztéma épül a digitális fali program keretében
Továbbí hírek
IMPRESSZUM
Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége (EFISZ)
1027 Budapest, Kapás utca 6-12.
Cégjegyzékszám: 01-02-0016481
Adószám:18902323-1-41
Telefonszám: +36 70 451 4483
info@efisz.hu
menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram